POMLADNI UTRINKI

OŠ Loče,  27. 3. 2024   – Prihod  pomladi smo z veseljem pričakali tudi v podaljšanem bivanju. Topli sončni žarki in prvi znanilci pomladi  so nas povabili k ustvarjanju. Skupaj z naravo so pomladno oživeli panoji OPB, garderoba  in igralnica. Učenci OPB1 so iz papirja izdelovali  in prepogibali spomladanske cvetlice ter oblikovali in barvali ptice, ki z Gregorjevim naznanjajo pomlad. Učenci OPB2 so z opazovanjem risali ptice, pridružili so se jim tudi posamezni četrtošolci.

Lahko rečemo, da je marec mesec življenja. Povezan je s prihodom pomladi,  svetovnim dnevom voda in materinskim dnem. Učenci OPB1 in OPB2 so za dan žena in materinski dan mamice presenetili z voščilom in darili, povezanimi z naravo, izdelanimi z veseljem,  pozornostjo in iz srca. Drugošolci so se z učiteljico Nušo naučili pesmico o mamicah in jo pogumno in ter radostno zapeli  prvošolcem.

»Mama je kot mogočna gora, ki v soncu se zlati. Tudi ko obraz poln ji je skrbi, ga nasmeh krasi. To zmore le, mama.« (neznan avtor)

»Mama je bila moj  največji učitelj, učitelj sočutja, ljubezni in neustrašnosti.«(Stevie Wonder)

mag. Irena Skutnik

Voščila in izdelki učencev OPB1

Voščila in izdelki učencev OPB2

Fotografije: Nuša Motaln, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost