PRAZNIČNI DECEMBER V PB LOČE

Loče, 20. 12. 2023 – December je čas veselja, pričakovanj, pozornosti, hvaležnosti, toplih misli in prijaznih dejanj. Skozi dejavnosti in doživetja smo to tudi poskušali uresničevati. Vstop v praznični december nam je obogatila ga. Majda Labotar z izvedbo doživljajske pravljične ure. Učencem je prebrala zgodbi avtorske knjige Balončkova juha in druge zgodbe. Doživetost zgodb so s sodelovanjem in pravljičnimi rekviziti dodatno popestrili vnuki Mila, Oskar in Jakob. Učenci so se ob zaključku razveselili podarjenih balonov in čokoladic ter si zaželeli še več takšnih oblik druženja in potovanja v čarobni knjižni svet.

Predpraznični čas smo si popestrili  z ustvarjalnimi dejavnostmi, adventnim koledarjem s prijaznimi mislimi in dnevnimi nalogami, branjem božičnih zgodb, skupinskimi igrami ter se ob glasbi in druženju prepustili veselemu razpoloženju.

Izdelovali smo novoletne okraske iz papirja in kartona, likovno ustvarjali zimsko božične motive in z izdelki ter risbicami  okrasili  pano PB,  igralnico in garderobni prostor. V skupinah  OPB1 in OPB2  smo si  usmerjen čas polepšali še s peko medenjakov. Z veseljem smo uporabili domačo moko, ki nam jo je podarila ga. Barbara Košir in prihajajočim praznikom dodali čar zahvale in hvaležnosti. Posejali smo tudi božično žito in z navdušenjem spremljali kalitev semen. Učencem in učiteljicam PB Jernej in Žiče smo v okviru skupin napisali novoletno voščilo z dodanimi risbicami.

Toplina, zdravje, veselje, zadovoljstvo, mir  naj vas spremljajo tudi v novem letu in vam dajejo spodbudo ter pogum za medsebojno razumevanje. Nova spoznanja  ter lepa doživetja  vam želimo  učenci in učiteljice podaljšanega bivanja.

mag. Irena Skutnik

Fotografije: Nuša Motaln, Andreja Pučnik, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost