Prvošolci zaključili letošnje Ježkovo bralno potovanje

V okviru projekta Naša mala knjižnica, ki je namenjen promociji bralne kulture, smo letos izvedli naše skupno bralno potovanje – JEŽKOVO BRALNO POTOVANJE.

Učenci in starši, učiteljica Monika ter knjižničarka Ines smo celo leto skupaj potovali v svet knjig in domišljije. S prvošolci je namreč vsak teden domov potoval tako imenovani »JEŽKOV BRALNI NAHRBTNIK«, v katerem sta se nahajali knjigi za učence in za starše ter zvezek za risanje in zapis razmišljanj ter vtisov ob branju. Naši najmlajši bralci so skupaj s starši prebrali knjigo iz nahrbtnika in z njihovo pomočjo zapisali in narisali svoja razmišljanja. S skupnimi močmi je nastal prečudovit bralni zvezek.

 V sredo, 21. junija 2023, pa smo zaključili omenjeni projekt. Prvošolci so v dar prejeli bralna priznanja, knjižne kazalke z motivom ježka, ki ga je oblikovala učiteljica Monika, ter se posladkali z okusnim sladoledom.

Upamo, da bodo iz naših malih pridnih bralcev zrastli veliki bralci – takšni, ki bodo vedno radi brali in širili svoja obzorja s pomočjo knjig.

Ines Leskovar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost