ŠOLSKI PARLAMENT – SAMOPODOBA

Tema letošnjega otroškega parlamenta je ”Duševno zdravje otrok in mladih”. Ker je tema zelo aktualna in široka, bi radi naše otroke seznanili in z njimi razpravljali o tem, kaj duševno zdravje je, kako lahko skrbimo zase in za svoje duševno zdravje in kako ga ohranjamo. Prav tako jih želimo opolnomočiti z viri in tehnikami samopomoči ter krepiti njihovo duševno zdravje z različnimi dejavnostmi.

Ravno v ta namen smo v sredo, 12. 1. 2023, na naše srečanje predstavnikov otroškega parlamenta povabili mag. psih. Katjo Hatunšek Lesjak, ki je z učenci izvedla delavnico na temo samopodoba. Na delavnici so govorili o vrstah samopodobe, kaj vse vpliva na samopodobo, katere so značilnosti posameznikov s pozitivno podobo o sebi ter spoznali 10 korakov do boljše samopodobe. Ob koncu so izvedli tudi praktične vaje, ki pripomorejo k boljšemu počutju, se opomnili na pomen pohval in na moč pozitivnih in vzpodbudnih stavkov – afirmacij.

Predstavniki šolskega parlamenta so aktivno sodelovali na dogodku in verjamemo, da so s srečanja odšli obogateni z dodatnim znanjem.

Mentorici otroškega parlamenta: Andreja Rečnik in Katarina Tiršek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost