UČITELJI IZ VALENCIJE NA OBISKU V OSNOVNI ŠOLI LOČE

V začetku novembra smo učitelji in učenci gostili učitelje iz partnerske šole iz Vallade (Valencija) v Španiji. Obisk je potekal v okviru projekta Erasmus+ in je bil namenjem spremljanju pouka na tuji šoli z namenom spoznati druge oblike in metode dela ter istočasno ugotoviti skupne načine poučevanja na obeh šolah.

Obiska so se udeležili trije profesorji, dva s področja angleščine in ena profesorica s področja zgodovine in geografije.

V štirih dneh so imeli priložnost sodelovati pri veliko različnih učnih urah, kjer so naši učitelji pokazali raznolike ter sodobne metode dela, nad katerimi so bili tuji kolegi zelo navdušeni, saj so si jih z veseljem tudi zapisali, da bi jih lahko v prihodnje sami uporabili pri svojem delu.

Naši učenci so prav tako aktivno sodelovali in posebej za tuje učitelje pripravili virtualno predstavitev o naši deželi, kjer so med drugim lahko poskusili naše tipične slovenske sladice, ki jih niso nikoli razoačarale.

Pri uri debatnega angleškega krožka so poslušali diskusijo v tujem jeziku med učenci od sedmega do devetega razreda in bili prav osupli nad njihovim tekočim znanjem in bogatim besediščem v tujem jeziku.

Učitelji so obiskali tudi obe podružnici, kjer sta jih njihvo gosotoljublje in domačnost zelo navdušila.

Alenka Ungar Dietinger

koordinatorica projekta Erasmus+

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost