ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG V ŽIČAH

V sredo, 21. 4. 2021, so imeli učenci na POŠ Žiče naravoslovni dan na temo skrb za zdravje. Znotraj mehurčkov 1., 2.  ter 3., 4. razredov so učenci obnovili in dopolnili znanje o zdravem načinu življenja, o pomenu gibanja, zdravi prehrani, pomenu duhovnega zdravja …

V 1., 2. razredu  so dan pričeli s pravljično telovadbo ter pogovorom o zdravem načinu življenja. Sledil je poskus, ki je bil pravi dvoboj med poprom (bacili) in milom. Učenci so spoznali, zakaj je umivanje rok tako pomembno in zakaj se, zlasti v teh časih, ne rokujemo ali si posojamo stvari.

S pomočjo jajc, namočenih v kis, gazirano pijačo, sokom ter vodo so ugotavljali, kaj je najbolj zdravo piti ter zakaj moramo umivati zobe.

Nazadnje so izdelali vsak svojo prehrambeno piramido, ki jih bo tudi doma opominjala in spodbujala k zdravemu prehranjevanju.  

Učenci 3. in 4. razreda so takole zapisali:

Tretješolci in četrtošolci smo naravoslovni dan izvedli drugače kot običajno. Ker se pri pouku skoraj vsakodnevno pogovarjamo o skrbi za zdravje, nas je učiteljica izzvala, da sami pripravimo dejavnosti za ta dan. Tako smo vsi pripravili dejavnost, ki je povezana z zdravjem. Ajda je prinesla različno zelenjavo in sadje, nam zavezala oči, mi pa smo okušali in ugotavljali, kaj smo pojedli. Tjan nas je peljal v gozd, kjer smo izvedli čutno pot. Z Ninom smo šli  na pohod in iskali naravne predmete. Špela je pripravila zdrav napitek s klorofilom. Zoja in Aiken sta vodili delavnico, kjer smo pripravili smoothije. Valentina nam je pripravila prikaz borilnih veščin in nas naučila nekaj le-teh.

Ema je povzela, kako pomembno je gibanje za zdravje. Razdelila nas je v ekipe in dan smo zaključili z igro med dvema ognjema.

Tanja Kohne

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost