Spoštovani starši, drage učenke, dragi učenci!

Mineva že deveti teden izobraževanja, ki poteka precej drugače, kot smo ga bili vajeni v še ne tako zelo oddaljeni preteklosti. Učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja so se ta teden vrnili v šole. Večina učencev je prišla v šolo z navdušenjem. Ne glede na to, da je treba zjutraj zgodaj vstati, so učenci veseli, da so spet lahko skupaj s svojimi sošolkami in sošolci. Učiteljice so zadovoljne, saj z upoštevanjem pravil in priporočil ni nobenih težav – učenci jih razumejo in se jih tudi držijo. Na tem mestu pa gre posebna zahvala staršem, saj je moč opaziti, da so se z učenci doma pogovarjali in jih tako dobro pripravili na vrnitev v »njihovo staro« šolo, kjer je zdaj potrebno upoštevati nekatera nova pravila.

Po drugi strani pa še vedno veliko učencev ostaja doma in nadaljuje z izobraževanjem na daljavo. Verjamemo, da pogrešate svoje sošolce in sošolke in kot sami pišete v svojih prispevkih za naše spletne novice, pogrešate tudi učitelje. Šele zdaj se zavedamo, kakšno vrednost je imel naš vsakdan par mesecev nazaj, ko nismo niti pomislili na to, da se bomo morali tako na hitro ločiti. Ampak ker smo ljudje zelo prilagodljiva in učeča se bitja, smo hitro vzpostavili stike – res da na daljavo, ampak kljub temu se preko različnih kanalov skupaj učimo vsak dan. Verjamemo, da vsi skupaj na različne načine osvajamo nova znanja in širimo svoja obzorja.

Najlepša hvala vsem, drage učenke in dragi učenci, ki pošiljate svoje prispevke za spletno stran in nas tako razveselite s kakšno zanimivostjo. Zelo smo zadovoljni in hvaležni, da kljub temu da nismo fizično skupaj, naša spletna stan še vedno »živi« in nas zabava z vašimi zanimivimi prispevki. Nenazadnje pa res najlepša hvala tudi staršem, ki vztrajno in neumorno stojite našim učencem – vašim otrokom ob strani, jim pomagate pri učenju na daljavo in ste jim v oporo v teh – res zelo drugačnih časih.

Metka Ambrož Bezenšek, ravnateljica OŠ Loče

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost