PODALJŠANO BIVANJE LOČE

Letošnja zima nas je namesto s snegom obdarila s toplim vremenom, zato smo si tetko Zimo ustvarili kar sami.

Nadaljujemo s »Srčkovim bralnim potovanjem«.  Bralna nahrbtnika s knjigami, zvezkom in bralnima junakoma sta obiskala že polovico prvošolcev. Učenci se vedno znova razveselijo ogleda ilustracij in  pripovedovanja  bralčevih  najljubših odlomkov iz knjige. Z zanimanjem prisluhnejo zapisu doživetij ob branju in osrednji misli zgodb  s strani staršev in učencev.  Sporočila nas navdihujejo, spodbujajo,  usmerjajo k pozitivnim vrednotam in bralni kulturi.

Sl. 

Ljudje smo neločljivo povezani z naravo in živalmi, še posebej pticami. Že tisočletja je vez med njimi in človekom  trajna, raznolika in koristna.  Ptice so dober pokazatelj stanja v naravi in hkrati naše zrcalo v odnosu do okolja. Tudi v podaljšanem bivanju so nas pritegnile s svojim oglašanjem, videzom, močjo, milino,  sposobnostjo letenja, simboli in legendami. Svobodni kot ptice smo v različnih  skupinah OPB razpeli ustvarjalna krila.

 

 

 

 

Dotaknili smo se tudi slovenskega kulturnega praznika in kulture nasploh.  Le-to ustvarimo najprej v svojem srcu in se kaže v pozitivnem odnosu do sebe, soljudi, sveta, jezika, dediščine, narave, živali. Pogovarjali smo se o kulturnem vedenju v različnih situacijah in okoljih ter z različnimi tehnikami in materiali risali portret Prešerna. Nekaj prvošolcev je napisalo prve knjigice.

 

Dekoracija panoja je nastala v sodelovanju  skupine OPB2  in razredničarko 2. a-razreda.

 

Sprostitvene dejavnosti so čas druženja, gibanja, skupinskih iger, plesnega razgibavanja, smeha, branja knjig, prostega risanja.

Otrok lahko odraslo osebo nauči tri stvari:

kako biti srečen brez razloga,

kako biti vedno zaposlen

in kako iskati tisto, kar si želite s celim svojim bitjem.

                                                          (Paulo Coelho)

Sl. 

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost