SEPTEMBER V PODALJŠANEM BIVANJU V OŠ LOČE

Učenci v podaljšanem bivanju so v mesecu septembru spoznavali svoje nove prijatelje, gradili nova prijateljstva, predvsem pa ustvarjalno preživljali čas. Da so se učenci med seboj dobro spoznali, smo oblikovali skupen pano, na katerem se najde skoraj vsak učenec podaljšanega bivanja. Tako so morali učenci narisati sebe ali svojega prijatelja in nastal je skupinski izdelek vseh učencev v podaljšanem bivanju. Zraven so starejši učenci podaljšanega bivanja zapisali tudi različne besedne zveze, ki jih spominjajo na čas, preživet v podaljšanem bivanju.

Prav tako smo obeležili evropski teden mobilnosti. V tem tednu smo se z učenci pogovarjali o prometu, ponovili smo, kako poskrbimo, da ostanemo varni in vidni kot udeleženci v prometu. Učenci so izdelovali različna prometna vozila in semaforje.

Z učenci smo namenili nekaj pozornosti tudi mednarodnemu dnevu miru (21. 9. 2024). Ob tem dnevu smo izdelovali ptice miru in skupaj razmišljali, kaj pomeni mir na svetu in kako lahko k temu pripomorejo sami. Prav tako so nas obiskali tudi taborniki. Učencem so predstavili različne rutice, ki jih nosijo, značke in našitke ter različne vozle, ki jih morajo taborniki poznati. Učenci so skupaj s taborniki postavili šotor, pod katerim so se lahko preizkusili v vezanju različnih vozlov.

Pozabili nismo na dan slovenskega športa, ob katerem smo se z učenci zabavali s športnimi igrami. Učenci so se pomerili v odbojki in nogometu, igri petelinček, prav tako so preizkušali svojo gibljivost z gumitvistom in skakanjem preko kolebnice.

Konec meseca septembra pa smo dali poudarek tudi srcu, najmočnejši mišici našega telesa. Učenci so spoznali pravljico Bine Štampe Žmavc z naslovom Drevo srca, kjer je mala Tili spoznavala, kako lahko njeno srce raste in raste. Prav tako smo učence seznanili s splošnimi dejstvi o srcu, in sicer da je to najmočnejša mišica našega telesa, kako izmerimo srčni utrip, katera žival ima največje srce in najpomembnejše, kako ohranjamo naše srce zdravo. Da se bodo učenci vsak dan spomnili na svoje srce in ga ohranjali zdravega, pa so izdelali tudi srčke iz volne.

Maša Lipovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost