IGRIVO ŽIČKO POPOLDNE

V petek, 11. oktobra, je od 16. do 18. ure v Žičah potekala prireditev Igrivo Žičko popoldne, ki je združila otroke iz Žič in okolice. Organizatorja, OŠ Žiče in Turistično društvo Žička Gorca, sta poskrbela za pester program, ki je navdušil tako mlade kot njihove starše. Najprej sta otroke pozdravili predsednica TD Žička gorca, ga. Rosana Šuc Ravničan, in učiteljica POŠ Žiče, ga. Danica Strmšek. Na odru so se predstavili harmonikaši Samo Marguč, Taj Potočnik in Jerneja Lipovšek. Anamarija Lipovšek pa je zapela ob svoji sestri Jerneji.

Otroci so imeli priložnost ustvarjati različne izdelke v delavnicah, ki so jih pripravile učiteljice POŠ Žiče in Jernej ter vzgojiteljice vrtca Žiče. Ustvarjalne delavnice so bile polne smeha in veselja, saj so se otroci zabavali ob iskanju svojih talentov.

Ob bogatem ustvarjanju so se vsi udeleženci lahko posladkali s slastnimi palačinkami in pečenimi kostanji, ki so dodali še dodatno noto prijetnega vzdušja. Dišeče dobrote so privabile številne obiskovalce in poskrbele, da je bila prireditev še bolj nepozabna.

Prireditev Igrivo Žičko popoldne  je tako ponovno dokazala, kako pomembno je spodbujati ustvarjalnost in druženje med otroki ter ohranjati tradicionalne vrednote v lokalni skupnosti. Vsi prisotni so si želeli, da bi takšne dogodke ponavljali tudi v prihodnje.

Več pa si oglejte v galeriji.

Zapisala: Danica Strmšek

Fotografije: Danijela Šuc, učiteljice POŠ Žiče

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost