SPRECHEN SIE DEUTSCH?

… je bilo prvo vprašanje, ko smo se v petek, 19. 4. 2024, odpravili v Gradec – v avstrijski nemščini Gradz.

Vreme je bilo čudovito, učenci interesne dejavnosti nemščina navdušeni, učiteljice v družbi prijetne vodičke z agencije Pohorje turizma pa pripravljene na celodnevni izlet v prestolnico Avstrijske Štajerske.

Najprej smo si ogledali levi in desni breg reke Mure, ki Gradz deli na dva dela. Sledil je postanek v starem mestnem jedru, kjer smo se sprehodili skozi tlakovane ulice, si ogledali najstarešo pekarno v mestu in se z dvigalom povzpeli na Schlossberg. Sledil je postanek v več kot tristo let starem živalskem vrtu (Tierwelt Herberstein), kjer smo odkrivali več kot 130 živalskih vrst iz vsega sveta.

Najslajše nas je čakalo na koncu – dobesedno! Obiskali smo čokoladnico Zotter, kjer nas je čakala degustacija. Čokoladnica Zotter je ena izmed mnogih avstrijskih čokoladnic, a ena izmed redkih od čisto vseh, ki posluje na zabaven in pošten način. Znana je po svojih najbolj odbitih čokoladnih kombinacijah in po izdelavi najslajših čokolad iz najkvalitetnejših sestavin. Vsa čokolada je ekološko pridelana, kakavova zrna nosijo tudi certifikat pravične trgovine, kar je zagotovo vredno omeniti.

Z gotovostjo pa si upam trditi, na nihče v naslednih nekaj dneh ne bo posegel po čokoladi.

Besedilo in fotografije: Katja Jošt

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost