TEDEN ZDRAVJA V OPB LOČE

Loče, 17. 4. 2024 – V sklopu projekta Zdrava šola in obeleženja svetovnega dneva zdravja, smo  v podaljšanem bivanju od 8. do 12. aprila izvedli  teden zdravja. Vsakodnevno smo v okviru skupin organizirali različne dejavnosti, ki spodbujajo zdrav način življenja, omogočajo pridobivanje praktičnih življenjskih veščin in znanj, spodbujajo sodelovanje in druženje ter skozi igro in smeh krepijo prijateljske vezi in ustvarjalnost. Lepo vreme nam je omogočalo vsakodnevno gibanje in igre na prostem.

V  ponedeljek so učenci preizkusili svoje spretnosti v gibalnem poligonu, se  sprostili v igrah z žogo,  ustvarjali v peskovniku in se zabavali ob družabnih igrah.

V torek smo izvedli skupinski kviz Živim zdravo, v katerem so učenci  preverili vsakodnevno skrb za zdravje ter poznavanje načel zdravega življenja in bili pri tem uspešni.

V sredo nas je obiskala ga. Eva Grabner, dipl. med. sestra, ki je učencem podala poučne in uporabne vseživljenjske informacije iz prve pomoči za otroke. Učenci so aktivno sodelovali in ji z zanimanjem prisluhnili. Sledile so delavnice, kjer so v parih in manjših skupinah v praksi vadili in se učili nudenja prve pomoči. Ob lutki so se seznanili tudi s postopkom oživljanja. Delavnica jih je  navdušila, saj so se  veliko novega naučili, utrdili že osvojena znanja ter se  medgeneracijsko družili.

Dokazano je, da način prehranjevanja vpliva na naše zdravje in počutje. Tako smo četrtek namenili pripravi sadnih smutijev v vseh skupinah. Sadni smutiji so okusni in  dobra izbira za vitaminsko zdrav dan.

Zadnji dan smo si popestrili z namiznimi in skupinskimi igrami na prostem. Nismo pozabili tudi na osrednjo nit letošnje teme Zdrave šole: »Lepa beseda, lepe odnose najde.« Učenci so zapisali prijazne besede, ki polepšajo dan in izboljšajo medsebojne odnose, četrtošolci so razmišljanja o hvaležnosti še dodatno okrasili.

Naj nas smeh in metulji srčnih, spodbudnih besed ter dejanj spremljajo v teh pomladnih dneh.

Besedilo: mag. Irena Skutnik

Naše aktivnosti si poglejte na povezavi:

Teden zdravja v OPB Loče

Fotografije: Nuša Motaln, Andreja Pučnik, Irena Skutnik, Alenka Ungar Dietinger, Vlasta Zorc

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost