PRAZNIK POMLADI NA POŠ ŽIČE

Ko se pomlad počasi prebuja iz svojega zimskega spanca, se ljudje po vsem svetu zbudijo iz zimske otopelosti in začnejo proslavljati novo sezono. Tako smo se tudi na naši šoli odločili, da bomo priredili nepozabno proslavo za naše najdražje z naslovom Praznik pomladi.

V četrtek, 21. 3. 2024, smo v toplih barvah pomladnih cvetov okrasili dvorano v Kulturnem domu v Žičah, kjer se je odvijala proslava šole in vrtca Žiče. Vzdušje je bilo nabito s pričakovanjem in veseljem, saj smo se zbrali, da bi proslavili novo obdobje rasti, obnove in upanja. Med pripravami smo skrbno izbrali pesmi in plesne korake, ki so odsevale radost in energijo pomladi.

Ko so se naši najdražji zbrali v dvorani, smo jih pozdravili s toplimi nasmehi in odprtimi rokami. Glasba se je začela in na oder sta stopila deklica Teja in mlad vrtnar, ki ji je obljubil, da bo na njen vrt pričaral pomlad.

Medtem ko smo plesali in peli, smo čutili, kako se energija pomladi prenaša skozi nas. Zvok harmonike izpod spretnih prstov Taja pa je vzpodbudil tudi obiskovalce v dvorani, da smo skupaj zapeli pesem Tri planike. Tudi Teji in vrtnarju je  na koncu uspelo in priklicala sta pomlad.

Ko se je večer prevesil v noč, smo zaključili našo proslavo s hvaležnostjo v srcu in nasmeškom na obrazih. Vedeli smo, da smo ustvarili nekaj posebnega za naše najdražje, ne le zabavo – ampak tudi spomin, ki bo ostal v naših srcih še dolgo potem, ko se bo pomlad prelevila v poletje.

In ker je prireditev potekala na svetovni dan poezije, omenimo Victorja Hugoja,
ki je zapisal: ”V mojem srcu je večna pomlad.”

Naj bo tako tudi z našimi srci!

Učiteljice POŠ Žiče

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost