ANGLEŠKA PRESTOLNICA NAVDUŠILA NAŠE UČENCE

V letošnjem šolskem letu smo se odločili obiskati London. Učenci tretje triade z učitelji smo živahno prestolnico raziskovali kar štiri dni. Na pot smo se odpravili 5. marca v poznih večernih urah. Noč je bila kratka, kajti vznemirjenost je rasla in spanec je bil rahel.

V London smo prišli v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času. Sledila je pot v hotel, kjer smo odložili svoje kovčke in: “En, dva tri, v mestu smo že mi”. Tako smo že prvi dan prehodili kar nekaj kilometrov po privlačni prestolnici, ki ti na vsakem koraku ponuja številne zanimivosti.

Učenci so tako v teh dneh ekskurzije obiskali vse ključne znamenitosti mesta. V Greenwich-u smo z eno nogo stali na vzhodu in z drugo na zahodu. Uživali smo ob poskušanju angleških jedi, kot so Fish and Chips, Pie and Mash in številne druge, ki jih je v Londonu na pretek. »Čaj pri kralju« v Buckinghamski palači je bil obvezen postanek, raziskali smo zgodovino celega sveta v British History Museum, še bolj pa nas je pritegnil Natural History Museum, kjer lahko na zelo nazoren ter privlačen način spoznaš razvoj človeka, živali in narave nasploh.

London Eye ali »Londonsko oko« nam je namenilo čudovite panoramske trenutke mesta, medtem ko nas je muzej voščenih lutk, Madam Tussauds, popeljal v svet slave. Vstopili pa smo tudi v svet gledališča v času največjega angleškega dramatika W. Shakespeare-a. Doživeli in videli smo še veliko drugih zanimivosti in s spodnjim videom boste tudi vi lažje vstopili v svet našega raziskovanja angleške prestolnice.

Don’t miss our latest video from London.

Zapisala: Alenka Ungar D.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost