UČENCI EKO KROŽKA SO OBISKALI CENTER PONOVNE UPORABE

Slov. Konjice, 16. 11. 2023 – Učenci in učenke, ki obiskujejo eko krožek, so se po končanem pouku odpravili v Slovenske Konjice z namenom, da si ogledajo Center ponovne uporabe Slovenske Konjice.

Tam jih je pričakala ga. Marinka Vovk, ki jim je prijazno razkazala prostore centra. Povedala jim je, da lahko ljudje tja prinesejo ohranjene in še uporabne izdelke, ki jih ne potrebujejo več. Tam lahko najdemo številne rabljene izdelke, kot so: pohištvo, kolesa, oblačila, knjige, igrače … Te izdelke lahko ljudje za simbolično ceno odkupijo in jih tako uporabljajo naprej. Tudi naši učenci so bili navdušeni nad izbiro v trgovinici ponovne uporabe! Marsikdo si je po simbolični ceni kupil igrače, okraske, slike …

Ogledali pa smo si tudi dva primera ponovno uporabljenih ladijskih kontejnerjev, ki služita kot bivališče oz. prenočišče in sta opremljena z rabljenimi izdelki, vendar kljub temu izgleda njuna notranjost naravnost čudovito in udobno.

Oglejte si fotografije v nadaljevanju! Morda pa tudi vas zamika, da obiščete Center ponovne uporabe v Slovenskih Konjicah (nahaja se v bližini gimnazije in VDC) ter s tem pripomorete k ohranjanju našega planeta!

Zapisale: Iva Gorinšek, Alenka Tajnikar, Mateja Kamplet

Fotografije: Iva Gorinšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost