Bralni maraton 2023

Letošnjo bralno sezono smo na naši šoli tako kot marsikje po Sloveniji v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja 2023 pričeli v ponedeljek, 18. septembra. Zakaj 18. septembra? 17. september je namreč dan zlatih knjig in uradni začetek bralnega leta oz. nove sezone Bralne značke. Ker je bil 17. september letos nedelja, smo ta dogodek izvedli v ponedeljek, 18. septembra. In kaj se je dogajalo pri nas? Vsi učenci naše šole, vključno s podružnicama OŠ Žiče in OŠ Jernej, smo letošnjo sezono branja za slovensko bralno značko otvorili s tako imenovanim Bralnim maratonom. To pomeni, da smo vsi učenci in učitelji naše šole 18. septembra 2023 prvo šolsko uro brali, in sicer ne glede na to, ali smo imeli to šolsko uro na urniku slovenščino, matematiko, fiziko, likovno ali pa šport. Tako smo se vsi skupaj spomnili, kako zelo pomembno je branje in da je le-to veščina, ki jo potrebujemo in uporabljamo vse življenje v mnogih situacijah in je zato odločilno, da je branje spretnost, ki jo obvladamo kar se da dobro.

Ta dan pa sem v šolsko knjižnico povabila tudi prvošolce matične šole, jim razdelila članske izkaznice in s tem so le-ti tudi uradno postali člani naše knjižnice – prvošolce na podružnicah pa sem obiskala jaz.

Za konec pa še povabilo vsem učencem naše šole:

Vsem, ki leto za letom pridno berete, želimo, da bi letos spet prebrali vse predpisane  knjige in znova osvojili slovensko bralno značko ter da bi knjiga ostala še vnaprej vaša prijateljica. Zavedati se namreč moramo, da res drži izrek pisatelja Toneta Partljiča, ki se glasi: »Če ne bomo brali, bomo buteljni ostali«. 

Vse tiste, ki pa malo berete, pa vabimo, da pridete v šolsko knjižnico, začnete prebirati knjige in vstopite v njihov svet, kjer je vse mogoče.

Ines Leskovar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost