Kulturni praznik v OPB Loče

Loče, 13. 2. 2023 – Kulturni teden smo obeležili tudi v podaljšanem bivanju. Pozornost smo namenili vplivu kulture na naše življenje in medsebojne odnose, saj je »Kultura je stičišče ljudi in življenja samega …« (Wendell Pirce).

Kaže se v pozitivnem odnosu do sebe, drugih, naše dediščine, sveta, narave, živali, domovine. Učenci so podali svoja razmišljanja in poglede na širok pojem kulture in kulturnega vedenja.  

Kdo je kulturna oseba po njihovem mnenju? 

Ta oseba je prijazna, vljudna, skrbi za druge, spoštuje sebe in druge, rada pomaga, pozdravlja, je umirjena, delovna, ustvarjalna, upošteva skupna pravila, nudi pomoč v nesreči, se kulturno vede, daje poklone, je ljubezniva …

Z različnimi likovnimi tehnikami so risali Prešerna. Prvo in drugošolci so prisluhnili glasbenima pravljicama o kulturi in prijaznosti. Drugošolci so zgodbo likovno upodobili s prijaznimi sporočili in prvošolce prijetno presenetili z deklamacijo pesmice O stari lisici. Poznavanje življenja in pesmi Franceta Prešerna smo preverili tudi s kvizom in ob namizni družabni igri.

Strinjamo se, da kulturo ustvarimo najprej v svojem srcu, jo širimo med bližnje ter smo odprti do različnih kultur v našem okolju. 

mag. Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost