SKUPAJ SE IMAMO DOBRO

TEDEN OTROKA V OPB ŽIČE

Ko jesen na rahlo potrka na vrata in se jutranje meglice začnejo potikati po Dravinjski dolini, si  na naši šoli popestrimo popoldneve z različnimi delavnicami in tako na prijeten, sproščen način obeležimo teden otroka, ki je letos mineval pod sloganom “Skupaj se imamo dobro.“ In zares je bilo tako!

V ponedeljek smo se basali s pico. Medtem ko se je pekla, smo se na igrišču pomerili v različnih štafetnih igricah. Naslednji dan smo po razredih likovno ustvarjali in z izdelki okrasili hodnike naše šole. Pri vhodu pa vas bo, če se boste kaj oglasili pri nas, prijazno pozdravila čudovita tetka Jesen. Nikakor pa se nam nikoli ne zgodi, da ne bi tedna zaokrožili s kostanjevim piknikom.

Veseli, naigrani, razigrani … smo čudovit, topel, sončen teden pripeljali do konca, se dodobra napolnili z energijo, se zahvalili indijanskemu poletju, se objeli in si rekli: “Res smo se imeli dobro skupaj!“

ŠPORTNI DAN POŠ ŽIČE

“Čez drn in strn“ so nas v četrtek nosile naše noge – zgodaj zjutraj, ko ptiči pojejo in na pokošena polja lega bledo sonce ter zelo počasi suši jutranjo roso, ki nam moči tekaške copate. Pa nič zato. Tale kros bo za nas mačji kašelj, saj smo pridno vadili vsak dan. Do Žičnice pa nazaj! Prvi in drugi razred sta pretekla razdaljo 300 m, 3. in 4. pa 500 m. Po malici in zasluženem počitku pri naši lipi smo športni dan nadaljevali  z orientacijskim pohodom po bližnji  okolici Žič. Spoznali smo se z orientacijo s pomočjo preproste karte, do cilja pa so nas vodili različni namigi, ki smo jih uspešno razvozlali, mimogrede pa smo pozdravili še žičke palčke.

Na povratku v šolo  pa nas je že čakal zmagovalni oder, na katerega  so ponosno stopili najbolj zagrizeni tekači  in prejeli medalje. Vsi pa smo ta dan dali  od sebe vse moči in tako postali zmagovalci.

TEHNIČNI DAN POŠ ŽIČE

Ko se jutro začne s pozdravom soncu in so obrazi nasmejani, otroške očke pa polne novih pričakovanj, je čudovit dan kot na dlani. In prav takšen je bil ta petek.  Na šolskem igrišču smo izvedli različne delavnice. Učenci so bili razporejeni v mešane skupine od 1. do 4. razreda.  Izdelovali smo zapestnice iz naravnih materialov, se razgibali ob prastari igri ristanc, trenirali možgančke v delavnici tic tac toe (križec krožec) in ustvarjali za likovni natečaj Zdravka Lidla.

Seveda smo v odmoru zaplesali. Vrhunec dopoldneva pa je pričaralo motorno padalo, ki nam je na igrišče nasulo bonbone.

Prečudovit dan!

Učenci in učiteljice POŠ ŽIČE

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost