OBISK STROKOVNIH KOLEGIC IZ CHELLE – VALENCIJA

Loče, 12. 4. 2022 – Prejšnji teden sta našo šolo obiskali dve učiteljici iz mesta Chella v Valenciji. Delovni obisk je bil organiziran v okviru projekta Erasmus+.

Kolegici sta opazovali predvsem inkluzijo in spremljanje otrok s posebnimi potrebami pri individualnih urah oziroma v razredu. Zelo zanimiv se jima je zdel pouk dodatne strokovne pomoči s psom terapevtom. Poleg tega sta si ogledali tudi delo najmlajših skupin na šoli pri različnih predmetih. Ogledali in spoznali sta tudi obe podružnični šoli.

Predstavili smo jma tudi šolski sistem v Sloveniji in delovanje šole nasploh.

Zadnji dan sta bili povabljeni še v OŠ V parku, kjer se šolajo otroci z nižjim izobrazbenim standardom kot tudi otroci z večjimi telesnimi in/ali duševnimi motnjami.

Kolegici sta bili navdušenim nad delom otrok, njihovim znanjem angleščine in delom učiteljev z našimi otroki. Prav tako jih je navdušila Osnovna šola V parku, ki nudi ogromno možnosti za uspešen razvoj tamkajšnjih otrok na različnih področjih. Poleg tega pa ne moreta pozabiti čudovite naravne lepote ter okusno hrano naše dežele.

Alenka R. Ungar Dietinger

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost