POMLAD V PODALJŠANEM BIVANJU

OŠ Loče, 6. 4. 2022 –  Topli sončni žarki so nas spodbudili k ustvarjanju. Poleg narave so pomladno cvetlično oživeli tudi  panoji in igralni kotiček. Iz papirja smo izdelovali različne spomladanske cvetlice.

Risanje je lahko tudi zabavno, sproščujoče in malo drugače. Učenci so se prepustili domišljiji ob risanju fraktalnih risb. Da je bilo doživetje še večje, so posamezni učenci vijugali neprekinjeno črto z zaprtimi očmi in prav tako naključno izbirali barve, s  katerimi so pobarvali risbo. Risanje in barvanje teh risb ima številne dobre učinke. Ob risanju so se sprostili in umirili, razvijali ustvarjalnost, se »igrali« z barvami in bili zadovoljni ob nastanku barvnih mojstrovin.

Prvošolci so v okviru natečaja Cinkarne Celje  »S cveta na cvet za naš planet« posejali semena medovitih rastlin in dišavnic (baziliko, žajbelj, ognjič, sončnice). Posejane rastline skrbno zalivajo in z navdušenjem spremljajo kalitev in rast. Prav tako redno skrbijo za že posejane dišavnice in zelišča. Pridružili so se jim  tudi nekateri tretješolci.

Ob tednu prijaznosti smo pisali prijazna sporočila in besede, si delili pohvale in zahvale ter si namenili naklonjene besede, ki nam polepšajo vsakdan.

Sl. 9,10,11, ( 2), 12

Irena Skutnik

Fotografije: Irena Skutnik, Alenka Ungar Dietinger

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost